ONTSTAAN


Eigenlijk bestaat De Kreukelhof al langer er zijn foto’s van 1966. Maar de eerste statuten werden ingeschreven bij notaris Dijkhuis op 1 januari 1972. De speeltuinvereniging is hier op dit terrein begonnen in een oud houten gebouwtje dat eerder dienst deed als schoolgebouwtje. Dit gebouwtje werd destijds in huur overgenomen van VHJ waarmee we destijds samen werkten. Al snel werd het gebouwtje te klein, Hoogkerk Zuid groeide snel en al snel was er behoefte aan een nieuw gebouw.

De eerste plannen hiervoor dateren van 1976. Er werd een grondige behoefte peiling gehouden bij diverse organisatie en clubs in Hoogkerk. Veel van deze zegden toe om gebruik te maken van het nieuw te bouwen buurthuis. Zoals, Stichting Peuterspeelplaats, EHBO, Projekt gecoördineerd Bejaardenwerk Hoogkerk, Balletschool Drenth, Judovereniging S A Veenhuizen, De Plattelandsvrouwen en het VWH, Er werd een aanvraag gedaan bij BRW (Bijzonder Regionaal Welzijnsbeleid). Kosten werden beraamd op Fl.184,000.

In 1978 werd de bouw door Bouwbedrijf Giezen gerealiseerd en stond er een modern Buurtgebouw, waar later nog een deel bij achter aan is gebouwd. De opening werd gedaan op 10 november 1978. Destijds werden er ook veel activiteiten en feesten georganiseerd. Kaarten, sjoelen en veel voor de kinderen.

In 1993 was de speeltuinattributen aan vervanging toe en hiertoe werd een prachtig plan gemaakt door OMGEEFMIJ uit Finsterwolde. De Speeltuin in 1995 door zeer veel vrijwilligers, veelal na hun eigen werktijd gemaakt, een kabelbaan een zandbak en als topstuk een piratenschip. Wat een werk!!! Maar wat een lol hebben wij er bij gehad.

De speeltuin werd op 1 juni 1996 geopend door burgemeester Hans Ouwerkerk. Later is de speeltuin vervangen door de huidige prachtige speeltuin. Veel kinderen van destijds zijn nu de ouders van de huidige kinderen.